В ЄС екс-голову антикорупційного управління Румунії хочуть бачити головним Європрокурором

В ЄС екс-голову антикорупційного управління Румунії хочуть бачити головним Європрокурором

Укрінформ
Європарламент підтримує кандидатуру колишнього головного прокурора Національного управління по боротьбі з корупцією Лауру Ковесі на посаду керівника Європейської прокуратури.

Про це в Twitter повідомив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні.

"Лаура Кодруца Ковесі є кандидатом від Європейського парламенту на посаду керівника Європейської прокуратури. Вона володіє всіма якостями, необхідними для того, щоб впоратися з цією роботою", - написав політик.

В уряді Румунії поки ніяк не прокоментували лист Таяні.

Раніше в Румунії ініціювали дві кримінальні справи стосовно Лаури Ковесі, в яких вона звинувачується у корупції та організації злочинного співтовариства. Сама Ковесі всі звинувачення відкинула.

Читайте також: У Румунії почалися мітинги на підтримку екс-глави Управління по боротьбі з корупцією

Ковесі була звільнена з посади головного прокурора румунського Національного управління по боротьбі з корупцією влітку 2018 року. Після звільнення вона працевлаштувалася в одному з підрозділів генеральної прокуратури Румунії.

В кінці минулого року вона висунула свою кандидатуру на посаду керівника Європейської прокуратури. За результатами проведених співбесід та Європарламентом процедур, Ковесі випередила конкурентів на цей пост – представників Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-