Суд дав Манафорту майже 4 роки ув’язнення за фінансові махінації

Суд дав Манафорту майже 4 роки ув’язнення за фінансові махінації

Укрінформ
Окружний суд штату Вірджинія в місті Александрія виніс вирок колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа, Полу Манафорту, присудивши йому ув’язнення на термін 47 місяців, а також штраф у розмірі 50 тис. доларів

Засідання відбулося в четвер, у другій половині дня, повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу.

Полу Манафорту були висунуті звинувачення за 8 пунктами. У тому числі, п`ять пунктів стосувалися ухилення від сплати податків, один - приховування закордонних рахунків, і ще два - банківського шахрайства. Сторони обвинувачення й захисту погодилися з більшістю пунктів, однак у них виникли суперечки по двох епізодах, які були обговорені під час слухань у четвер.

Справу розглядав суддя Т.С.Елліс. Він вислухав всі аргументи сторін та назвав дії Манафорта «дуже серйозним злочином», у якому були залучені складні схеми та багато людей.

Читайте також: Конгрес залучає екс-розвідників для розслідування зв'язків Трампа з РФ

Натомість суддя не підтримав максимального терміну, запропонованого стороною обвинувачення, яка вимагала до 24 років ув’язнення Манафорту. Під час процесу суддя Елліс неодноразово говорив, що, призначення вироку - «це не математичний підрахунок», а знаходження справедливого рішення.

У підсумку, суддя оголосив покарання Манафорту терміном 47 місяців за гратами, а також 50 тис. Доларів штрафу. При цьому було враховано, що Пол Манафорт уже пробув у в’язниці  9 місяців, які були зараховані в загальний термін.

Читайте також: Новий генпрокурор США не братиме самовідвід у "російській справі"

Тим часом, Суд округу Колумбія розглядає другу паралельну справу стосовно Пола Манафорта. Засідання з визначення вироку по цій справі заплановане на 13 березня у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-