Новий генпрокурор США не братиме самовідвід у

Новий генпрокурор США не братиме самовідвід у "російській справі"

Укрінформ
Генеральний прокурор США Вільям Барр вирішив не брати самовідвід, у нагляді за справою про російське втручання в американські президентські вибори 2016 року, після дискусії з чиновниками Мін'юсту, які розглядають питання етики.

Про це AP повідомила речниця Мін'юсту США Керрі Купек.

“Відповідно до поради (чиновників, які розглядають питання етики - ред.), генпрокурор Барр вирішив не брати самовідвід (у справі про російське втручання - ред.)”, - сказала вона.

Зазначається, що під час розгляду його кандидатури в американському Сенаті, деякі представники Демократичної партії закликали Барр взяти самовідвід у справі про російське втручання, після того вони знайшли записку Барр.

В записці, яка була адресована Білому дому, він розкритикував те, яким чином спецпрокурор Роберт Мюллер вів розслідування про втручання Москви у президентські вибори у 2016 році. У Сенаті Барр заявив, що прийме остаточне рішення після консультації з чиновниками Мін'юсту, які займаються питаннями етики.

Читайте також: У Конгресі вимагають від Білого дому надати документи про контакти Трампа і Путіна

Як відомо, спецпрокурор Роберт Мюллер з травня 2017 року розслідує можливе втручання РФ в американські вибори й імовірну змову оточення президента США з Кремлем. Його розслідування викликало порушення кримінальних справ проти десятків людей, включно з колишнім главою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом і колишнім радником Трампа з питань національної безпеки Майклом Флінном.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-