У Конгресі вимагають від Білого дому надати документи про контакти Трампа і Путіна

У Конгресі вимагають від Білого дому надати документи про контакти Трампа і Путіна

Укрінформ
Троє голів комітетів у Палаті представників США направили запит до Білого дому і Держдепартаменту щодо надання докладної інформації про зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Згідно з повідомленнями ЗМІ президент Трамп неодноразово намагався приховати деталі свого спілкування з президентом Путіним від інших посадових осіб адміністрації, Конгресу й американського народу», – заявляють керівники трьох комітетів Палати представників США – з питань розвідки, закордонних справ і нагляду.

Торік під час першого офіційного двостороннього саміту з президентом Росії Трамп мав двогодинне спілкування з Путіним без головних помічників. Тоді в кімнаті переговорів з американської сторони була лише перекладачка від Державного департаменту. Це викликало підозри і критику з боку опонентів Трампа.

Водночас юридичний комітет Палати представників США (нижньої палати Конгресу) напередодні подав запит на доступ до документів від 81 фізичної особи та компанії в рамках нового розслідування ймовірного перешкоджання правосуддю та інших зловживань з боку Трампа та його соратників.

Голова комітету Джерольд Надлер повідомив 4 березня, що «обов’язком» Конгресу є «забезпечити перевірку зловживань владою» з боку Білого дому.

У Білому домі підтвердили, що отримали листа від комітету, очолюваного демократом.

Читайте також: Демократи в Конгресі США розширюють "російське" розслідування

«Офіс юриста і відповідні посадові особи Білого дому розглянуть його і дадуть відповідь у визначений час», – сказала речниця Сара Сандерс.

Сам президент Трамп заявив що Конгрес уже два роки займається «наругою» над ним, а він є «невинною людиною, яку переслідують погані корумповані люди».

Очікується, що упродовж кількох тижнів будуть оголошені висновки спецпрокурора Роберта Мюллера щодо розслідування можливого втручання Росії у вибори в США і ймовірної змови між виборчою кампанією Трампа і російськими посадовцями.

Трамп відкидає будь-які звинувачення на свою адресу, Кремль також заперечує втручання у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-