Французький кардинал отримав умовний термін за приховування педофілії

Французький кардинал отримав умовний термін за приховування педофілії

Укрінформ
Архієпископа Ліонського кардинала Філіппа Барбарена засуджено у Франції до шести місяців в'язниці умовно за обвинуваченням у приховуванні фактів сексуального насильства над дітьми.

Вирок оголосив суд Ліона в четвер, 7 березня, повідомляє RFI.

«Бажаючи уникнути скандалу, (кардинал Барбарен - ред.) свідомо вирішив приховати від правосуддя численні факти сексуального насильства», - йдеться у рішенні суду.

Втім, адвокати 68-річного Барбарена назвали аргументи судді непереконливими і заявили про намір оскаржити вирок. Сам кардинал на оголошенні вироку не був присутній.

На думку адвокатів, одним з факторів, які вплинули на обвинувальний вирок, став «тиск громадської думки через кампанію в ЗМІ, документальні та художні фільми». Зокрема, адвокати Барбарена намагалися не допустити виходу в прокат фільму Франсуа Озона «Милістю божою», в якому розповідається про цю справу.

Суд розглядав претензії жертв сексуального насильства з боку священика Ліонської єпархії Бернара Прейна. У січні 2016 року проти цього священика було порушено кримінальну справу після того, як жертви, які вже подорослішали, розповіли про випадки насильства, скоєні ним у період з 1986 по 1991 рік в католицькому таборі бойскаутів.

Читайте також: В Австралії 77-річного скарбника Ватикану суд визнав винним у педофілії

Перш ніж звернутися в прокуратуру і суд, жертви Бернара Прейна розповіли про те, що сталося з ними, церковним ієрархам. Кардинал Барбарен дізнався про те, що сталося, у 2007 році, проте не став усувати отця Прейна від служіння. За його словами, Прейна поклявся, що «виправився». Позивачі попросили суд розібратися, чи були ці дії достатніми.

Вирок відносно Філіппа Барбарена став уже третім випадком засудження у Франції церковних ієрархів за подібними обвинуваченнями. Раніше були засуджені єпископ єпархії Байє-Лізьє у 2001 році і колишній єпископ Орлеанський у 2018 році.

Фото: vaticannews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-