В Австралії 77-річного скарбника Ватикану суд визнав винним у педофілії

В Австралії 77-річного скарбника Ватикану суд визнав винним у педофілії

Укрінформ
В Австралії присяжні визнали 77-річного кардинала Джорджа Пелла винним у сексуальному насильстві, скоєному стосовно двох хлопчикам. Вирок ще не винесений.

Про це повідомляє meduza.io.

Злочин було скоєно у 1996 році, коли Пелл був архієпископом Мельбурна. Винним кардинал себе не визнав.

Присяжні винесли вердикт ще у грудні, проте журналістам було заборонено писати про це, аби не вплинути на колегію в іншому процесі за аналогічними обвинуваченнями, які загрожували Пеллу. Заборона була знята після відмови прокуратури від нового переслідування, уточнює BBCNews.

Пелл — найбільш високопоставлений католицький священик, визнаний винним у сексуальному насильстві. У 2014 році він був скарбником Ватикану, через-що його називали третьою особою у цій державі.

Повідомлення про обвинувачення в сексуальному насильстві проти католицьких священиків, у тому числі високопоставлених, в останні десятиліття з'являються регулярно. У лютому у Ватикані пройшла перша у певному сенсі зустріч, присвячена захисту неповнолітніх в церкві. У ній взяли участь 190 кліриків зі всього світу.

Читайте також: Співака R Kelly звинуватили в сексуальному насильстві і заарештували

У лютому Ватикан позбавив сану 88-річного колишнього архієпископа Вашингтона і кардинала Теодора Маккерика, якого звинувачували у сексуальних домаганнях до підлітків.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-