Трамп продовжив санкції проти Росії

Трамп продовжив санкції проти Росії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дії попередніх указів, якими Білий дім запровадив санкції проти Російської Федерації, починаючи з 2014 року, початку неприхованої агресії РФ проти України.

Про це йдеться в указі Президента США, оприлюдненому в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дії та політика, що розглядаються у цих указах (якими були введені санкції проти РФ – ред.), продовжують створювати незвичайну й надзвичайну загрозу для національної безпеки та зовнішньої політики Сполучених Штатів", - підкреслюється в документі.

З цієї причини надзвичайний стан національного рівня, оголошений 6 березня 2014 року, а також всі санкції та обмеження, введені проти Росії у зв'язку з її зовнішньою агресією, продовжуються на наступний термін.

Читайте також: ЄС вніс до "сирійського" санкційного списку ще сімох міністрів

"Відповідно до розділу 202 (d) Закону про національні надзвичайні ситуації (50 USC 1622 (d)), я продовжую на один рік надзвичайний стан національного рівня, оголошений у розпорядженні 13660", - наголошується в документі.

При цьому згадуються попередні укази, в тому числі, підписані президентом Бараком Обамою щодо реагування на дії РФ від 16, 20 березня й 19 грудня 2014 року, а також 20 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-