Китай звинувачує двох канадців у шпигунстві

Китай звинувачує двох канадців у шпигунстві

Укрінформ
У Китаї цього понеділка двом канадським громадянам, затриманим ще в грудні, висунули офіційні обвинувачення в шпигунстві.

Про це повідомляє BBC.

«У понеділок китайська влада вперше висловила конкретні обвинувачення канадцям Майклу Коврігу та Майклу Спавору, які були затримані в країні у грудні. Їх підозрюють у шпигунстві та крадіжці секретної інформації для іноземних агентів», - йдеться у повідомленні.

У обвинуваченні йдеться, що Спавор забезпечував секретною інформацією Ковріга та був для нього «важливою контактною особою».

Читайте також: Huawei планує позиватися проти Штатів — ЗМІ

Як відомо, Майкл Ковріг, колишній дипломат, та Майкл Спавор, бізнесмен, були арештовані в КНР у грудні – після того, як у Канаді затримали Мен Веньчжоу, дочку засновника компанії Huawei та її фінансового директора, через підозри в шахрайстві та порушенні режиму санкцій проти Ірану. Арешт Веньчжоу відбувся за запитом США. Після цього канадсько-китайські відносини стали помітно погіршуватися.

До сьогодні офіційний Пекін не висував конкретних обвинувачень цим двом затриманим канадцям, а заявляв лише, що вони становили «загрозу для національної безпеки» Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-