З припиненням виробництва A380 можуть

З припиненням виробництва A380 можуть "зависнути" €600 мільйонів кредиту — ЗМІ

Укрінформ
Припинення виробництва Airbus A380 може вдарити по кишенях платників податків у ФРН, уряд якої надав багатомільйонний кредит, повернутий лише частково.

Про це з посиланням на відповідь Федерального міністерства економіки на запит Вільної демократичної партії Німеччини в Бундестазі повідомляє Berliner Morgenpost.

«Федеральний уряд надав Airbus кредит на розвиток у розмірі близько €942 мільйонів, який до цього часу був погашений приблизно на третину», - йдеться у відповіді міністерства.

Таким чином, €600 млн кредиту, який німецьке держава надала авіабудівної компанії в 2002 році для розробки A380, ще не погашені. Оскільки погашення кредиту пов'язане з поставками A380, очікується, що більшу частину кредиту повинні сплачувати платники податків.

До 2021 року Airbus хоче зібрати і поставити лише 17 машин A380.

Через відсутність попиту, а також з причин фінансового характеру, Airbus в лютому вирішив закрити колись престижний проект до 2021 року.

Читайте також: Глава французької Alstom пропонує локалізувати виробництво в Україні

З 2014 по 2019 рік Airbus також отримав фінансування в розмірі близько €155 млн з федеральної програми досліджень в галузі авіації, без урахування кредиту на A380.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-