Бутефліка таки вирішив вп'яте балотуватись в президенти Алжиру

Бутефліка таки вирішив вп'яте балотуватись в президенти Алжиру

Укрінформ
82-річний Абдельазіз Бутефліка подав документи для участі у виборах президента Алжиру, однак пообіцяв не перебувати на посаді весь термін.

Про це повідомляє "DW".

"Попри протести Абдельазіз Бутефліка 3 березня все ж подав до Конституційної ради країни необхідні документи для участі в президентських виборах. У поширеній ввечері 3 березня заяві Бутефліка зазначив, що не перебуватиме на посаді усі передбачені законом п'ять років. Він також пообіцяв проведення дострокових виборів глави держави, в яких не братиме участі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Алжирі на антиурядові протести вийшли десятки тисяч людей

Окрім того, чинний президент Алжиру оголосив про скликання загальнонаціональної конференції для обговорення політичних, економічних та соціальних реформ.

Опозиція раніше заявляла, що бойкотуватиме вибори, якщо в них братиме участь чинний президент.  

Нагадаємо: Бутефліка, якому 2 березня виповнилося 82 роки, очолює країну з 1999 року. У 2013 році він пережив інсульт, після чого дуже рідко з'являється на публіці. Критики Бутефліки закидають йому, що він є маріонеткою військових, сімейних кланів та впливових представників великого бізнесу.

Читайте також: У столиці Франції мітингували проти президента Алжиру

Протести з цього приводу тривають в Алжирі вже понад тиждень. Масові акції пройшли, зокрема, у п'ятницю, 1 березня, коли на вулиці алжирських міст також вийшли десятки тисяч осіб. Тоді між демонстрантамии та правоохоронцями виникли сутички, внаслідок чого понад 180 осіб були травмовані, а один протестувальник помер від серцевого нападу.

Чергові президентські вибори в Алжирі мають відбутися 18 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-