В Алжирі на антиурядові протести вийшли десятки тисяч людей

В Алжирі на антиурядові протести вийшли десятки тисяч людей

Укрінформ
В Алжирі у неділю поновилися масові антиурядові протести за участю десятків тисяч людей.

За даними іноземних дипломатів, у самій лише столиці в акціях беруть участь до 70 тисяч людей, повідомляє DW.

"Окрім столиці Алжиру, в неділю масові протести відбуваються у містах Аннаба, Гельма, Оран та Тіарет... В місті Алжирі проти групи студентів поліцією було застосовано водомети та сльозогінний газ", - ідеться у повідомленні.

Головна вимога невдоволених громадян - відмова чинного президента країни Абдельазіза Бутефліки від планів балотуватися на п'ятий президентський термін.

У неділю спливає термін подання документів для реєстрації кандидатом у президенти. Бутефліка, якому напередодні виповнилося 82 роки та який має проблеми зі здоров'ям, не зобов'язаний особисто прибути до Конституційної ради країни для цієї процедури. Утім, установа у неділю посилено охороняється.

Протести в Алжирі тривають понад тиждень. Масові акції пройшли, зокрема, у п'ятницю, 1 березня. Тоді між демонстрантамии та правоохоронцями виникли сутички, внаслідок чого понад 180 осіб були травмовані, а один протестувальник помер від серцевого нападу.

Читайте також: Під час протестів в Алжирі постраждали понад 180 осіб

До подальших акцій протесту громадян закликають представники опозиції, яка є розколотою та не надто впливовою в Алжирі, а також громадські організації.

Абдельазіз Бутефліка, якому 2 березня виповнилося 82 роки, очолює країну з 1999 року. У 2013 році він пережив інсульт, після чого дуже рідко з'являється на публіці. Критики Бутефліки закидають йому, що він є маріонеткою військових, сімейних кланів та впливових представників великого бізнесу.

Чергові президентські вибори в Алжирі мають відбутися 18 квітня 2019 року.

Фото: Algeria Wakes Up, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-