Німеччина готова виділити п'ять мільйонів євро на допомогу населенню Венесуели

Німеччина готова виділити п'ять мільйонів євро на допомогу населенню Венесуели

Укрінформ
Міністр ФРН з питань економічного співробітництва і розвитку Ґерд Мюллер заявив, що Німеччина готова негайно виділити 5 мільйонів євро на допомогу населенню Венесуели.

Про це повідомляє DW.

Однак такий крок стане можливим, як тільки "дозволять умови на місці", додав Мюллер.

За словами міністра ФРН, главі Венесуели Ніколасу Мадуро варто "припинити будь-які форми насильства і дозволити постачання гуманітарної допомоги в країну".

Офіційному Каракасу необхідно відкрити шлях до вільних виборів, наголосив міністр. Інакше криза в південноамериканській країні "лише загостриться, і виникне загроза громадянської війни", додав Мюллер.

Читайте також: Мадуро бреше про гуманітарну допомогу з Росії – радник Трампа

Міністерство з питань економічного співробітництва і розвитку виділило сім мільйонів євро на підтримку таборів біженців з Венесуели, розташованих у сусідніх Колумбії та Еквадорі, нагадав Мюллер. За його словами, нерідко втікачам з Венесуели бракує навіть найнеобхіднішого - продуктів харчування та медикаментів.

Також із закликом на адресу венесуельської влади провести нові прозорі вибори звернувся глава МЗС ФРН Гайко Маас. В інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post Маас так само закликав соціалістичний уряд Мадуро допустити доставку гуманітарної допомоги до Венесуели.

Нагадаємо: після масових протестів в Венесуелі режим Ніколаса Мадуро був оголошений парламентом країни нелегітимним. При цьому спікер парламенту, опозиційний лідер Хуан Гуайдо був обраний тимчасовим президентом Венесуели. Його підтримали США та ряд провідних країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-