Трамп просить Китай зняти мита на продукти із США

Трамп просить Китай зняти мита на продукти із США

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп попросив Китай негайно скасувати всі мита на сільськогосподарську продукцію з США.

Про це президент написав у серії постів в своєму Twitter.

«Я попросив Китай негайно скасувати всі мита на нашу сільськогосподарську продукцію (включаючи яловичину, свинину тощо), грунтуючись на тому факті, що ми йдемо до угоди про торгівлю в рамках дискусій... і я не підвищив мито в рамках другого пакету до 25% 1 березня. Це дуже важливо для наших чудових фермерів і для мене!», - написав він.

Раніше Трамп вирішив відстрочити введення нових мит на товари з КНР, пояснивши це прогресом у переговорах з Пекіном. За його словами, сторонам вдалося знайти точки дотику з важливих структурних питань, у тому числі щодо проблеми захисту інтелектуальної власності, передачі технологій, а також з питань сільського господарства, послуг та валюти.

Читайте також: Трамп висунув ЄС "митний" ультиматум

Крім того, президент США анонсував саміт з китайським лідером Сі Цзіньпіном на своїй віллі у Флориді для укладення торговельної угоди.

Як повідомлялося, Вашингтон звинуватив китайців у крадіжці американських технологій і почав вводити підвищені митні тарифи на китайські товари. Пекін відповів підвищенням мита зі свого боку. Для уникнення напруженості сторони домовилися про перемир'я до 2 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-