Трамп висунув ЄС

Трамп висунув ЄС "митний" ультиматум

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у понеділок заявив, що ЄС повинен "співпрацювати" зі Штатами у сфері торгівлі, інакше - їх обкладуть митами.

Про це повідомляє Politico.

“Президент США Дональд Трамп у понеділок висловив нову погрозу Брюсселю, що ЄС має "співпрацювати" у торговельних перемовинах, або "ми вас обкладемо митами”, - йдеться у повідомленні.

"З ЄС дуже, дуже важко. Вони не допускають наші продукти. Вони не дозволяють завозити наші сільськогосподарські товари", - сказав Трамп на зустрічі з губернаторами США. Додавши, що "можливо, в певному сенсі ЄС є складнішим, ніж КНР".

Трамп також звинуватив ЄС у застосуванні "величезних мит" щодо американських автомобілів, "тоді як ми майже нічого не стягуємо, коли вони експортують свої автомобілі до нас".

Читайте також: Трамп закликав Сенат не чіпати указ про надзвичайний стан

До середини травня Трамп повинен вирішити, чи запроваджувати мита, що можуть бути на рівні 25%, на імпорт автомобілів з Європи.

Як повідомлялося, у липні 2018 року президент США Дональд Трамп та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили план, який спрямований на зменшення торговельної напруженості між Євросоюзом та Сполученими Штатами.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-