Канадський Мін’юст дозволив почати процес екстрадиції фіндиректора Huawei

Канадський Мін’юст дозволив почати процес екстрадиції фіндиректора Huawei

Укрінформ
Міністерство юстиції Канади видало дозвіл на початок слухань стосовно екстрадиції фінансового директора Huawei Менг Ванжу до США.

Про це йдеться у поширеному Мін’юстом прес-релізі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Департамент юстиції Канади видав Повноваження на продовження, офіційно розпочавши процес екстрадиції у справі Менг Ванжу”, - заявили у відомстві.

У заяві наголошується, що це рішення стало наслідком “ретельного вивчення доказів”.

“Департамент переконаний, що визначені у Акті про екстрадицію вимоги щодо видачі Повноваження на продовження були виконані, й існують достатні докази для представлення судді з екстрадиції й ухвалення ним рішення”, - зазначили у Мін’юсті.

Читайте також: Технологічний виклик Китаю набагато серйозніший, ніж один Huawei - британська розвідка

Зауважимо, що видача Мін’юстом Повноваження є першим кроком у тривалому процесі екстрадиції. У середу Менг Ванжу повинна з’явитися на засідання Верховного суду провінції Британська Колумбія для визначення дати майбутніх слухань. Кількість необхідних слухань та її тривалість невідомі, але подібні випадки подекуди тягнуться роками.

Водночас, рішення Мін’юста не змінює умов звільнення Ванжу під заставу. Фінансовий директор Huawei, як і раніше, має жити у власному будинку в Ванкувері та перебувати під цілодобовим спостереженням.

Читайте також: США не співпрацюватимуть з країнами, що використовують системи Huawei - Помпео

Як повідомлялося, Менг Ванжу на запит США було затримано у грудні у Ванкувері. У США її підозрюють в ухиленні від виконання санкцій проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-