США не співпрацюватимуть з країнами, що використовують системи Huawei - Помпео

США не співпрацюватимуть з країнами, що використовують системи Huawei - Помпео

Укрінформ
США не зможуть співпрацювати або обмінюватися інформацією з країнами, які використовують системи китайської компанії Huawei Technologies через загрозу безпеці.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє агентство Reuters.

"Ми не збираємося ризикувати американською інформацією", - наголосив він у інтерв'ю Fox Business.

За словами Помпео, країни Європи та інші країни повинні зрозуміти ризики впровадження телекомунікаційного обладнання компанії Huawei, і коли це станеться, вони в кінцевому підсумку відмовляться використовувати системи компанії.

Як повідомлялося, американські офіційні особи висловлюють занепокоєння експансією Huawei у Європі, особливо в країнах НАТО, де, на думку Вашингтона, китайська компанія становить значну загрозу інформаційній безпеці.

Читайте також: Помпео: США не розмістять технології в країні, де Китай зможе викрадати інформацію

Перед візитом до Польщі на конференцію по Близькому Сходу 13-14 лютого Помпео відвідав Угорщину та Словаччину. Там він розповів про ризики використання товарів китайської компанії Huawei. Він попередив про можливі порушення особистого простору, а також про ризик того, що Китай скористається присутністю свого технологічного гіганта всупереч інтересам цих країн.

На початку січня польські спецслужби затримали у Варшаві китайського співробітника компанії Huawei та громадянина Польщі, яких підозрюють у шпигунській діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-