В Алжирі тисячі людей знову вийшли на акції проти п'ятого терміну президента

В Алжирі тисячі людей знову вийшли на акції проти п'ятого терміну президента

Укрінформ
Тисячі людей вийшли на протести у столиці Алжиру у зв’язку з оголошенням чинного президента Абделазіза Бутефліки про намір вп’яте балотуватися на цю посаду.

Як інформує CNN, поліція застосувала проти протестуючих сльозогінний газ.

“Сили безпеки застосували сльозогінний газ у п'ятницю, оскільки демонстранти влаштували один з найбільших протестів в історії Алжиру за декілька днів, перш ніж діючий президент Абделазіз Бутефліка офіційно висуне свою кандидатуру на п'ятий термін”, - йдеться у повідомленні.

Протестуючі вимагають, щоб 81-річний лідер не брав участь у виборах, які мають відбутися 18 квітня. Юрби протестуючих заповнили численні вулиці у столиці - Алжирі - та інших містах північноафриканської країни.

Читайте також: В Алжирі на мітингу проти цензури заарештували десяток журналістів

Бутефліка, якого було обрано у 1999 році, переніс інсульт у 2013-му і з тих пір рідко з’являється на публіці, оголосив про свій намір балотуватися на п'ятий термін 10 лютого. Цей крок викликав гнів на алжирських вулицях та розпочав загальнонаціональний протест.

Читайте також: В Алжирі протестують проти переобрання президента на п'ятий термін

Протестувальники закликають Бутефліку вийти з президентської гонки. У країні панує думка, що через недієздатність 81-річного президента, влада фактично перебуває у руках групи військових та громадянських еліт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-