В Алжирі на мітингу проти цензури заарештували десяток журналістів

В Алжирі на мітингу проти цензури заарештували десяток журналістів

Укрінформ
Поліція Алжиру заарештувала десяток журналістів в ході протесту проти цензури.

Про це повідомляє AFP.

"Алжирська поліція заарештувала десяток журналістів, які взяли участь у мітингу в четвер у зв'язку з цензурою висвітлення протестів через балотування президента Абделазіза Бутефліки на п’ятий термін", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько ста журналістів, які працюють у державних і приватних ЗМІ, приєдналися до демонстрації в центральній частині Алжира через обмеження, які, за їхніми словами, були накладені керівниками ЗМІ на висвітлення протестів у країні, які почалися минулої п'ятниці.

Тоді тисячі людей вийшли на вулиці Алжира проти рішення 81-річного Бутефліки балотуватися на президентських виборах 18 квітня.

Протягом кількох днів державні і приватні телеканали, близькі до уряду, мовчали про протести.

Бутефліка, який перебуває на посаді з 1999 року, на публіці з’являвся лише кілька разів після перенесеного інсульту у 2013 році.

Правляча партія FLN висунула його кандидатом у президенти. Кілька політичних партій, профспілок та бізнес-організацій вже заявили, що підтримають його, і він, як очікується, легко виграє вибори, оскільки опозиція залишається слабкою та розділеною.

Читайте також: "Обозреватель" і "Страна.ua" найменше дотримуються журналістських стандартів - ІМІ

В Алжирі часто відбуваються страйки та протести через соціальні та економічні проблеми, але вони, як правило, локалізовані та не стосуються державної політики.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-