"Обозреватель" і "Страна.ua" найменше дотримуються журналістських стандартів - ІМІ

Інфографіка
Укрінформ
Найнижчі показники дотримання журналістських стандартів серед українських інтернет-ЗМІ в "Обозревателя" і "Страни.ua", найвищі - в "Українського тижня", Укрінформу, "Ліги.net", "Нового времени" та "Дзеркала тижня".

Про це свідчать результати моніторингу 16 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ, який провела ГО "Інститут масової інформації" у лютому 2019 року і презентувала у четвер в Укрінформі.

Як зазначила виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк, презентуючи дані моніторингу, лідером за рівнем дотримання професійних журналістських стандартів серед інтернет-ЗМІ неочікувано вперше став сайт "Український тиждень". У нього 98% новин, написаних без порушень журналістських стандартів. Найнижчі показники - у сайту "Обозреватель" - 62% матеріалів без порушень стандартів, і "Страна.ua", де 48% матеріалів були без порушень.

Другу сходинку розділили між собою одразу чотири сайти, які є підписантами меморандуму "Медіа за усвідомлений вибір". Це - Укрінформ, "Ліга.net", "Новое время" та "Дзеркало тижня". На цих ресурсах рівень матеріалів без порушень професійних стандартів становить 96%, що є надзвичайно високим показником.

Читайте також: IMI: Укрінформ - один із лідерів у дотриманні журналістських стандартів

Третю сходинку з показником у 94% матеріалів без порушень профстандартів посів сайт "Гордон". "Цей сайт також продукує якісні новини, але в "Гордона" є також, на жаль, проблема великої кількості матеріалів з ознаками замовлення політичного характеру", - зазначила виконавчий директор ІМІ.

ГО "Інститут масової інформації" провела моніторинг інтернет ЗМІ на дотримання трьох журналістських стандартів (баланс, достовірність та відокремлення фактів від коментарів) у лютому 2019 року. Аналіз проводився у 16 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua, liga.net, ukrinform.ua, zn.ua, censor.net.ua, tyzhden.ua, interfax.com.ua. Загальна вибірка становила 800 матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-