Держдеп готовий дати мільйон за інформацію про сина Усами бін Ладена

Держдеп готовий дати мільйон за інформацію про сина Усами бін Ладена

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США пообіцяло винагороду в сумі $1 млн за інформацію, яка допоможе знайти Хамзу бін Ладена, сина колишнього лідера Аль-Каїди Усами бін Ладена.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті Держдепартаменту, повідомляє Укрінформ.

"Програма Державного департаменту США "Винагорода за правосуддя" пропонує винагороду в розмірі до $1 млн за інформацію, яка дозволить ідентифікувати чи встановити місце знаходження в будь-якій країні ключового лідера "Аль-Каїди" Хамзи бін Ладена", - зазначається в офіційній заяві.

При цьому підкреслюється, що Хамза є сином загиблого лідера Аль-Каїди Усами бін Ладена і зараз обіймає керівну посаду в терористичній організації.

Читайте також: У Лівії впіймали одного з лідерів «Аль-Каїди»

"Принаймні, з серпня 2015 року він публікував в Інтернеті аудіо- та відеоповідомлення із закликами до своїх послідовників розпочати атаки на США та їхніх західних союзників, а також погрожував нападами на Сполучені Штати в помсту за вбивство в травні 2011 року його батька", - зауважили в Держдепі.

У січні 2017 року США запровадили проти Хамзи бін Ладена санкції через його пряму причетність до терористичної діяльності.

Програму "Винагорода за правосуддя" координує Бюро дипломатичної безпеки Держдепартаменту США. З моменту заснування в 1984 році, за цією програмою було виплачено більше $150 млн для понад 100 осіб, які надали корисну інформацію, що допомогла притягнути терористів до правосуддя або запобігти актам міжнародного тероризму в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-