Трамп розчарований самітом із Кім Чен Ином, але не опускає руки

Трамп розчарований самітом із Кім Чен Ином, але не опускає руки

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтвердив своє зобов'язання вирішувати ядерну проблему КНДР шляхом діалогу.

Про це він заявив під час телефонної розмови з лідером Південної Кореї Мун Чже Іном в четвер після завершення другого саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином, повідомляє Yonhap.

"Висловлюючи розчарування з приводу нездатності досягти домовленості на саміті (США-КНДР - ред.), президент Трамп підтвердив свою рішучість вирішити це питання шляхом діалогу з Північною Кореєю в майбутньому", - повідомили в офісі президента Південної Кореї.

Читайте також: Саміт лідерів США і КНДР провалився: Трамп назвав причину

Трамп у розмові з Мун Чже Іном попросив його "активно" допомагати у подальшому діалозі з лідером КНДР.

Президент Мун в свою чергу висловив сподівання на прогрес з даного питання у майбутньому.

Глава Південної Кореї також запропонував Трампу зустрітися в найближчому майбутньому, щоб продовжити переговори. Трамп погодився з необхідністю їх особистої зустрічі і запропонував подальшу координацію по дипломатичних каналах.

Як зазначається, американський лідер зателефонував південнокорейському колезі з борту літака Air Force One на шляху до США.

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого в Ханої проходив другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа і Північної Кореї Кім Чен Ина. В ході переговорів лідери обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, однак, Трамп і Кім Чен Ин не змогли досягти згоди на саміті через вимоги КНДР про скасування санкцій, запроваджених США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-