В ООН звинуватили ізраїльських силовиків у воєнних злочинах на кордоні Сектора Гази

В ООН звинуватили ізраїльських силовиків у воєнних злочинах на кордоні Сектора Гази

Укрінформ
Слідчі Організації Об'єднаних Націй (ООН) заявили, що ізраїльські сили безпеки вчинили військові злочини, убивши 189 палестинців і поранивши ще понад шість тисяч осіб під час щотижневих протестів на кордоні Сектора Гази протягом минулого року.

Про це йдеться у доповіді ООН, повідомляє агентство Reuters.

"Ізраїльські сили безпеки вбили і покалічили палестинських демонстрантів, які не становили безпосередню загрозу смерті або нанесення серйозних травм іншим особам, в той час, коли вони отримали вогнепальні поранення, або в той час, коли безпосередньо брали участь у бойових діях", - зазначається у доповіді незалежної групи експертів ООН.

Слідчі ООН заявили, що мають конфіденційні дані щодо тих осіб, яких вони вважають відповідальними за вбивства, включно зі снайперами і командирами ізраїльських сил.

Ця інформація була передана Комісару з прав людини ООН Мішель Бачелет для передачі в Міжнародний кримінальний суд, йдеться в доповіді.

Ізраїль, у свою чергу, оголосив, що не погоджується з цією доповіддю, назвавши її "театром абсурду".

Читайте також: Ізраїль почав будувати новий паркан на кордоні з Сектором Гази

Як відомо, напруження між Ізраїлем та Сектором Гази посилилося навесні минулого року. Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні Сектора Гази та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь військові ізраїльської армії.

З того часу на кордоні проходять антиізраїльські протести, які часом призводять до зіткнень з ізраїльськими силами безпеки. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені внаслідок створення держави Ізраїль. Загалом у сутичках, які тривають в Газі з 30 березня, загинули вже понад 250 людей і тисячі були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-