Ізраїль почав будувати новий паркан на кордоні з Сектором Гази

Ізраїль почав будувати новий паркан на кордоні з Сектором Гази

Укрінформ
Ізраїль розпочав будівництво нового паркану на кордоні з Сектором Гази. Огорожа зі сталі заввишки шість метрів та довжиною 65 кілометрів має захистити Ізраїль від проникнення терористів, заявив прем'єр країни Біньямін Нетаньяху.

Про це повідомляє DW.

"Загорожа перешкоджатиме в'їзду терористів з Сектору Гази до Ізраїлю", - заявив Нетаньяху у неділю, 3 лютого.

Міністерство оборони оголосило, що паркан з оцинкованої сталі буде заввишки шість метрів та завдовжки 65 кілометрів.

Його зведуть на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази на тих ділянках, де вже збудована підземна загорожа з бетону, яка, за даними ізраїльської влади, має нейтралізувати систему підземних тунелів палестинських бойовиків. Західний кінець надземного паркану буде об'єднаний із муром, збудованим у морі з метою блокування нападів бойовиків на воді.

Нетаньяху попередив про можливі нові заворушення на кордоні з Сектором Гази. "Якщо в Секторі Гази не будуть дотримуватися спокою, ми у період виборів зуміємо прийняти рішення і будемо діяти", - заявив він під час засідання уряду.

Як повідомлялось, 26 грудня минулого року депутати ізраїльського парламенту проголосували за саморозпуск. Нові вибори заплановані на 9 квітня.

Напруження між Ізраїлем та Сектором Гази посилилося навесні минулого року. Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні Сектора Гази та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь військові ізраїльської армії.

Читайте також: Ізраїль випробував нову систему ПРО

З того часу на кордоні проходять антиізраїльські протести, які часом призводять до зіткнень з ізраїльськими силами безпеки. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені внаслідок створення держави Ізраїль. Загалом у сутичках, які тривають в Газі з 30 березня, загинули вже понад 250 людей і тисячі були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-