"Бухарестська дев’ятка” обговорює збільшення військ США у Східній Європі

Укрінформ
Лідери так званої "Бухарестської дев’ятки" зустрілися у словацькому місті Кошице.

Лідери держав обговорять безпекову ситуацію в регіоні, зростання регіональних оборонних можливостей і запобігання потенційній агресії завдяки збільшенню присутності союзницьких, зокрема американських військ у регіоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Участь у зустрічі візьме також генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський підкреслив, що зустріч у Кошице відбувається у символічний момент. "Цього року виповнюється 70 років створення Північноатлантичного альянсу, а також 20 і 15 років розширення НАТО на країни Центральної Європи",- нагадав він.

Читайте також: НАТО має посилити присутність у Чорноморському регіоні — Гармс

"Бухарестську дев’ятку" утворено в 2015 році за ініціативою Румунії та Польщі. До її складу  входять Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія.

Як відомо, Північноатлантичний договір був підписаний 4 квітня у Вашингтоні представниками урядів Бельгії, Великої Британії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції. Після завершення процесу ратифікації всіма учасниками договір про створення НАТО набув чинності 24 серпня 1949 року. Польща, Чехія і Угорщина приєдналися до альянсу у березні 1999 року, решта країн дев’ятки - у 2004 році.

Фото: twitter.com/polandmfa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-