Меркель обговорила з Макроном Brexit і європейські вибори

Меркель обговорила з Макроном Brexit і європейські вибори

Укрінформ
Можливість відтермінування Brexit і майбутні вибори до Європарламенту стали основними темами переговорів у середу в Парижі між президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це повідомляє сайт глави німецького уряду.

«Якщо Британії знадобиться трохи більше часу, ми не відмовимося», - заявила Меркель на спільній прес-конференції.

«Якщо британцям потрібно більше часу, тоді ми можемо говорити про можливе продовження, якщо все це буде виправдано новими рішеннями британців. Але ми ні в якому разі не можемо прийняти продовження без чіткої перспективи », - уточнив Макрон.

Обидва лідери погодилися, що головне - знайти шляхи упорядкованого виходу Великої Британії з ЄС.

Вони обговорили також підготовку до засідання Європейської ради 21-22 березня. На ньому Німеччина і Франція мають намір поставити на порядок денний питання майбутньої промислової політики Європейського Союзу. Дві країни декларують намір дуже тісно співпрацювати у сфері штучного інтелекту, інновацій та стратегічних проектів для Європи. Тісна кооперація Берліна і Парижа у багатьох сферах сприятиме зміцненню ЄС, переконані Меркель і Макрон.

Читайте також: Меркель обговорить із Макроном глобальні та європейські справи

Вони відзначили, що Аахенський договір, підписаний ними 22 січня, оновив принципи франко-німецького співробітництва. Проявом цієї співпраці є постійне узгодження позицій щодо питань зовнішньої політики або порядку денного Ради Європи, сказала Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-