США - ООН: чи є сенс у діалозі з Мадуро після всього, що він зробив?

США - ООН: чи є сенс у діалозі з Мадуро після всього, що він зробив?

Укрінформ
Ніколас Мадуро не пускає гуманітарну допомогу до країни, застосовує вогнепальну зброю проти венесуельців: з такою людиною немає про що говорити.

Диктатор просто має піти і дати венесуельцам відбудувати їхню країну, заявив спеціальний представник США по Венесуелі Елліотт Абрамс у вівторок, 26 лютого, виступаючи на засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації у Венесуелі.

“Справжні наміри і суть режиму Мадуро стали знову зрозумілі після того, як він фактично заборонив доставку гуманітарної допомоги 23-го лютого, що призвело до поранень і смертей. Озброєні банди, тітушки та злочинці, яких випустили з в’язниць задля встановлення контролю на кордоні - призвели до того, що гуманітарна допомога була просто спалена”, - зазначив Абрамс.

Американський дипломат додав, що щонайменше четверо людей загинули і щонайменше 80 людей були поранені внаслідок дій Мадуро на кордоні у суботу, коли його війська відкрили вогонь.

“Весь час, протягом якого Мадуро лишається при владі, це лише додатковий час для нього аби застосовувати репресії до венесуельців. Ми вже бачили докази цьому багато разів”, - пояснив дипломат.

Абрамс розповів, що Мадуро систематично приховує правду про гуманітарну ситуацію у країні, зокрема заарештовуючи журналістів, які зняли кадри венесуельских дітей, які копирсаються на смітниках, аби знайти їжу для виживання. Абрамс наголосив, що дії Мадуро загрожують дестабілізацією та складними наслідками для всього регіону, особливо для сусідніх Колумбії та

Бразилії.

“Ми віримо що як прихильники Гуайдо, так і чавісти здатні разом відбувдувати свою країну” - зазначив він.

Спецпредставник по Венесуелі окремо наголосив, що США дуже занепокоєні загрозами фізичною безпекою лідера Венесуели Хуана Гуайдо. Він наголосив, що розмови про потребу діалогу з Мадуро не мають сенсу.

“Ми ставимо під сумнів потребу і можливі результати так званого “діалогу” з людиною, яка радше заблокує і спалить гуманітарну допомогу, ліки та хліб, аніж побачить її у руках венесуельських дітей”, - наголосив Абрамс і закликав країни світу підтримати Хуана Гуайдо та демократичний перехід у Венесуелі.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Ради безпеки ООН було призначене 25-го лютого за запитом делегації США.

Читайте також: Венесуельська опозиція просить США посилити тиск на Мадуро

Як повідомлялося, ситуація в Венесуелі залишається напруженою. Опальний лідер режиму Ніколас Мадуро залишає за собою контроль армії і силових відомств. Минулого тижня він віддав наказ військам зупинити надходження міжнародної гуманітарної допомоги до Венесуели, назвавши це вторгненням до країни.

Сутички на кордоні, під час яких лояльні до Мадуро Національна гвардія та нерегулярні загони прихильників застосували зброю проти прихильників Гуайдо, завершилися загибеллю щонайменше чотирьох людей.

У неділю, 25-го лютого, США ввели додаткові санкції проти чотирьох губернаторів Венесуели.

Низка військових, за повідомленнями ЗМІ, вже перейшла на бік опозиції, однак найвище військове командування залишається лояльним до Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-