Демпартія Молдови готова до діалогу з усіма політиками в майбутньому парламенті

Демпартія Молдови готова до діалогу з усіма політиками в майбутньому парламенті

Укрінформ
Правляча в Молдові Демократична партія готова до діалогу з усіма політичними партіями та рухами, які увійдуть до наступного парламенту країни за підсумками чергових парламентських виборів.

Про це на брифінгу в Кишиневі заявив лідер молдавських демократів Влад Плахотнюк після закриття дільниць для голосування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Незалежно від доктринальних відмінностей політичних партій, які увійдуть до наступного парламенту, перед молдавськими політиками повинна стояти лише одна мета – зробити кращим життя громадян країни. Демократична партія ні на кого не в образі, не буде ставити умови і не сприймає шантажу з боку інших партій. Ми готові до діалогу з усіма політиками, які увійдуть до наступного парламенту країни", - заявив Плахотнюк.

Він зазначив також, що Демократична партія має намір продовжити розпочаті в країні реформи, закликавши політиків не робити поспішних заяв, а дочекатися підсумків голосування.

Читайте також: Голосування на парламентських виборах в Молдові завершилося

Як повідомляє з Центральної виборчої комісії власний кореспондент Укрінформу в Молдові, за попередніми даними, явка на виборах склала трохи більше 49% виборців, що майже на 8% нижче показників явки на попередніх виборах 2014 року, коли проголосували понад 57% громадян. Остаточні дані щодо явку будуть представлені у понеділок вранці, 25 лютого після закриття останньої виборчої дільниці у США (7.00 за кишинівським/київським часом).

Читайте також: Опозиція Молдови подасть до суду на главу ЦВК і керівника поліції

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 лютого, в Молдові відбулись чергові парламентські вибори і консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.

Парламентські вибори вперше пройшли за новою системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками (у виборах брали участь 14 партій і блоків), а решта 51 – по одномандатних округах (конкурентів було 319 осіб).

Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати не менше 6% голосів виборців, а поріг для виборчих блоків становить 8%. У випадку з одномандатними округами, депутатом буде обраний кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів виборців. У разі якщо два кандидати набирають однакову кількість голосів, переможець буде визначений виборчкомом шляхом жеребкування.

Читайте також: ЦВК Молдови поскаржилася в поліцію на "каруселі" з Придністров'я

Перші попередні результати голосування будуть оприлюднені в ніч з неділі на понеділок, 25 лютого.

Фото: tribuna.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-