ЦВК Молдови поскаржилася в поліцію на

ЦВК Молдови поскаржилася в поліцію на "каруселі" з Придністров'я

Укрінформ
Центральна виборча комісія Молдови звернулася до Генерального інспекторату поліції у зв'язку зі скаргою одного з електоральних конкурентів на "організоване підвезення виборців із Придністровського регіону до дільниць для голосування".

Інформацію про це підтвердила прес-секретар Центрвиборчкому Родіка Сирбу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У зв'язку зі скаргою одного з електоральних конкурентів на те, що виборців із Придністровського регіону організовано підвозять до виборчих дільниць, ЦВК звернувся до Генерального інспекторату поліції з проханням розібратися в ситуації", - повідомила вона.

Раніше один із конкурентів на виборах заявив, що виборців із Придністровського регіону привозять до виборчих дільниць для голосування на автобусах зі спеціальними наклейками.

ЗМІ вранці в неділю повідомили, що автобуси й мікроавтобуси з наклейками від компанії "Шериф", які направляються з Придністровського регіону на правий берег до виборчих дільниць, пропускають, а інший транспорт, на якому наклейок немає, розвертають.

Читайте також: Молдавський спікер заявляє про втручання РФ у вибори

У неділю, 24 лютого, в Молдові проходять чергові парламентські вибори й консультативний референдум щодо скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.

Моніторинг процесу голосування проводитимуть більш як чотири тисячі вітчизняних та іноземних спостерігачів.

Основними конкурентами на виборах є Партія соціалістів, правляча Демократична партія та опозиційний блок "ACUM" (Зараз), до складу якого входять партії "Дія і солідарність" і "Платформа "Гідність і правда". Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати не менш як 6% голосів, а виборчим блокам - 8%.

Перші попередні результати голосування буде оприлюднено в ніч з неділі на понеділок, 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-