ЄС закликає Мадуро розблокувати гумдопомогу

ЄС закликає Мадуро розблокувати гумдопомогу

Укрінформ
Європейський союз закликає владу Венесуели не перешкоджати надходженню гуманітарної допомоги та виявляти стриманість, уникаючи застосування сили під час заворушень, що наростають.

Про це йдеться у заяві Верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Ми закликаємо правоохоронні органи та органи безпеки проявляти стриманість, уникати застосування сили та допускати надходження гумдопомоги", - йдеться у заяві.

Могеріні наголосила на необхідності для режиму визнати надзвичайну гуманітарну ситуацію у Венесуелі, щоб уникнути ескалації напруженості у країні.

"Надходять тривожні повідомлення про заворушення, акти насильства і зростання числа жертв, особливо в прикордонних районах і серед корінного населення пемонів", - зазначила вона.

Могеріні підкреслила, що джерела кризи у Венесуелі політичні й інституційні, тому і рішення може бути тільки політичним.

Читайте також: Болтон висунув ультиматум армії Венесуели

Як повідомлялося, президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США і більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної допомоги, заперечивши економічні проблеми в державі та звинуватив лідера опозиції Хуана Гуайдо у спробі завдяки американській допомозі підірвати й повалити нинішній уряд.

У суботу війська Венесуели не допустили на територію країни гуманітарний вантаж із Колумбії, застосувавши гумові кулі та сльозогінний газ проти протестувальників. Цей крок викликав бурхливу критику світової спільноти.

Фото: Juan Guaidó, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-