Болтон висунув ультиматум армії Венесуели

Болтон висунув ультиматум армії Венесуели

Укрінформ
Радник президента США Джон Болтон висунув ультиматум армії Венесуели: надати прохід для гуманітарної допомоги чи зіткнутися з санкціями та ізоляцією.

Про це Болтон повідомив в своєму Twittеr.

"У військових Венесуели є вибір: прийняти демократію, захистити цивільне населення і надати гуманітарну допомогу або зіткнутися з ще більшими санкціями та ізоляцією", - повідомив він.

До свого повідомлення він також прикріпив посилання на повідомлення видання Reuters, в якому йдеться, що Білий дім може оголосити про нові санкції проти Каракаса вже наступного тижня.

Як зазначає видання, у понеділок віце-президент США Майк Пенс і ряд лідерів латиноамериканських держав обговорять ситуацію в Венесуелі в колумбійській столиці Боготі.

Читайте також: Гуайдо пропонує розглядати "всі варіанти" для звільнення Венесуели від Мадуро

Як відомо, у Венесуелі триває політична і гуманітарна криза. У суботу війська Венесуели не допустили на територію країни гуманітарний вантаж з Колумбії, застосувавши гумові кулі і сльозогінний газ проти протестувальників. Цей крок викликав неабияку критику світової спільноти.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США і більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної допомоги, заперечуючи економічні проблеми в державі і звинувачуючи лідера опозиції Хуана Гуайдо в спробі завдяки американській допомозі підірвати і повалити нинішній уряд.

Фото з сайту politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-