Крадіжка печатки та відключення світла: на виборах у Молдові - перші порушення

Крадіжка печатки та відключення світла: на виборах у Молдові - перші порушення

Укрінформ
Представники правоохоронних органів Молдови зареєстрували кілька порушень на парламентських виборах.

Про це поінформував глава молдавського Інспекторату патрулювання Марін Максіан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Інциденти, які зареєстровано з моменту відкриття виборчих дільниць, було задокументовано. Порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством», - зазначив Максіан.

Читайте також: ЦВК Молдови поскаржилася в поліцію на "каруселі" з Придністров'я

Серед зареєстрованих порушень - розміщення передвиборних панно в забороненому законодавством місці, умисне пошкодження виборчих бюлетенів, а також викрадення печатки на одній з виборчих дільниць.

Також на кількох виборчих дільницях було зафіксовано відключення електроенергії, а на одній з дільниць на півночі Молдови стався збій у системі електронної реєстрації виборців.

У поліцію направлено й скаргу одного з електоральних конкурентів на організацію «каруселі» для виборців із Придністровського регіону. Більш детальна інформація буде озвучена після закінчення процесу голосування.

Парламентські вибори в Молдові вперше проходять за змішаною виборчою системою: 50 депутатів буде обрано за партійними списками, а 51 - в одномандатних округах. За партійними списками балотуються 14 партій і блоків, а в одномандатних округах на місця в парламенті претендують 319 кандидатів.

Сьогодні ж у Молдові проходить і консультативний референдум щодо скорочення кількості депутатів з 101 до 61 й отримання громадянами права відкликання депутатів у разі невиконання ними зобов'язань перед виборцями.

Основними конкурентами на виборах є Партія соціалістів, правляча Демократична партія і опозиційний блок «ACUM» (Зараз), до складу якого входять партії «Дія і солідарність» та «Платформа «Гідність і правда». Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати не менш як 6% голосів, а виборчим блокам - 8%.

За даними Центрвиборчкому на 15.30, явка на виборах становить близько 38% виборців.

Перші попередні результати голосування буде оприлюднено в ніч з неділі на понеділок, 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-