Болтон скасував візит до Південної Кореї через Венесуелу

Болтон скасував візит до Південної Кореї через Венесуелу

Укрінформ
Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон скасував свій візит до Південної Кореї через ситуацію у Венесуелі.

Про це повідомляє Yonhup.

Білий дім вже поінформував Сеул про скасування візиту.

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп називав військове втручання в ситуацію "одним із варіантів". Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо також не виключав військового вторгнення США до південноамериканської країни.

21 лютого глава Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про закриття кордону з Бразилією з вечора того ж дня. Таким чином венесуельська влада має намір перешкодити поставкам американської гуманітарної допомоги, про яку просила опозиція. З цією метою вже був закритий кордон з Колумбією. Мадуро категорично відмовляється пропускати вантажі зі США під тим приводом, що поставки гуманітарної допомоги стануть прикриттям для американського військового вторгнення.

У травні 2018 року у Венесуелі відбулися вибори глави держави. За даними ЦВК країни, з 70-ма відсотками голосів виборців перемогу здобув чинний президент Мадуро. Опозиція бойкотувала вибори, а їхні результати не визнали Європейський Союз, США і ряд країн Латинської Америки.

Читайте також: У сутичках із військовими на кордоні Венесуели та Бразилії загинула жінка

22 січня - після інавгурації Мадуро - у Каракасі та інших містах країни почалися масові акції протесту. Наступного дня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Крім того, його визнали США, Канада, Австралія і частина країн Латинської Америки, а також Організація американських держав.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-