У сутичках із військовими на кордоні Венесуели та Бразилії загинула жінка

У сутичках із військовими на кордоні Венесуели та Бразилії загинула жінка

Укрінформ
Одна особа загинула, ще 12 поранені в сутичці з військовими на кордоні, де очікується надходження гуманітарної допомоги, яку намагається заблокувати режим Мадуро.

Про це повідомляє американське інформагентство АР.

"Напруження ситуації у Венесуелі спричинило загибель однієї жінки, ще понад десятеро людей дістали поранення біля кордону з Бразилією", - зазначає джерело.

Це перша смерть, пов'язана зі спробами опозиції налагодити надходження іноземної гуманітарної допомоги до Венесуели.

Як повідомив мер прикордонного міста Гран-Сабана, де стався інцидент, загибла належала до  місцевої індіанської громади. Вона брала участь у сутичках із підрозділами нацгвардії та армії Венесуели, які перекидали танки до кордону з Бразилією. Це сталося на наступний день після того як Мадуро віддав наказ закрити прикордонний пункт.

Читайте також: У Венесуелі сталися сутички через блокування гумдопомоги

Тим часом, протести у Венесуелі посилюються. Як повідомляє інформагентство, кілька тисяч людей з венесуельськими прапорами гуртуються на одному з пустирів біля кордону, водночас поруч збираються підрозділи поліції, в тому числі кінної.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні США заявили про відправку до Венесуели сотень тонн гуманітарної допомоги. Тим часом Ніколас Мадуро оголосив, що вважає цей крок вторгненням у країну та наказав армії і нацгвардії заблокувати переходи через кордони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-