США є одним із найбільших донорів гумопомоги — Генсек ООН

США є одним із найбільших донорів гумопомоги — Генсек ООН

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй потребує залученості Сполучених Штатів для пошуку відповідей на глобальні виклики, вважає Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Про це він заявив, виступаючи у п’ятницю, 22 лютого, на Саміті глобальної залученості Асоціації ООН Сполучених Штатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом років, Сполучені Штати відігравали ключову роль у сприянні пошуку багатосторонніх відповідей на глобальні виклики і сьогодні ми, більш ніж коли-небудь, потребуємо залученості США», — заявив Генсек, звертаючись до молоді у залі Генасамблеї ООН.

Він нагадав, що США протягом десятиріч залишаються одними з найбільших донорів гуманітарної допомоги, миротворчості, зусиль з боротьби з тероризмом, змінами клімату та ін. Залученість США у світі — це одна з найсильніших форм допомоги ООН та нашої діяльності.

“Ми живемо у складні часи. Виклики все більш глобальні, а відповіді на них, на жаль, все більш фрагментовані. Саме тому у нас такі проблеми у сучасному світі”, - пояснив Гутерріш.

Читайте також: ООН застерігатиме слухати гучну музику у плеєрі та на вечірках

Він додав, що сподівається на допомогу молодих лідерів та громадянського суспільства у подоланні дефіциту довіри до інституцій та міжнародних організацій, з яким стикаються і ООН.

Асоціація ООН Сполучених Штатів була започаткована 1946-го року як платформа публічної підтримки ООН. Нині вона має 120 філій у США та понад 20 тисяч членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-