ООН застерігатиме слухати гучну музику у плеєрі та на вечірках

ООН застерігатиме слухати гучну музику у плеєрі та на вечірках

Укрінформ
До Міжнародного дня охорони здоров'я вуха і слуху, який відзначається 3 березня, Організація Об'єднаних Націй та Міжнародний союз електрозв'язку запровадить новий стандарт, покликаний запобігати втраті слуху в людей.

Як повідомляє NHKR, цей стандарт розробили дві агенції ООН. За їхніми розрахунками, безпечний рівень шуму під час відпочинку має становити менше 80 децибел при тривалості до 40 годин на тиждень. 80 децибел відповідає шуму у вагоні метро.

До розробки такого стандарту в ООН вирішили вдатися, оскільки приблизно половина молоді у світі схильна до ризику зниження слухових здібностей через те, що піддається впливу гучних звуків.

Читайте також: ООН розглядає план гуманітарної допомоги Україні

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, приблизно 1 млрд 100 млн чоловік у віці від 12 до 35 років можуть постраждати від втрати слуху. Причиною є тривале прослуховування музики зі смартфонів та аудіоплеєрів, а також гучна музика, що лунає у клубах і барах.

Новий стандарт закликатиме використовувати параметри обмеження гучності, що доступні на більшості портативних гаджетах. Також ООН рекомендуватиме застосовувати програмне забезпечення, який відстежує рівень і продовжуваність впливу звуку і сповіщає про перевищення заданої норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-