Президент Казахстану відправив уряд у відставку

Президент Казахстану відправив уряд у відставку

Укрінформ
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив у відставку уряд країни.

Про це йдеться в заяві, опублікованому на сайті глави держави.

"... Я, як президент і гарант конституції, враховуючи інтереси нашого народу, приймаю таке рішення. Вважаю, що уряд повинен піти у відставку. Новий уряд повинен виробити дієві кроки з підвищення рівня життя, стимулювання економіки, реалізації стратегічних завдань", - йдеться у заяві Назарбаєва.

За його словами, уряду спільно з Національним банком не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки.

Читайте також: Затриманих у Казахстані українських правозахисників депортували в Київ

Президент наголосив, що "були прийняті всі необхідні державні програми, в тому числі індустріальна, соціальна, розвитку інфраструктури, охорони здоров'я та освіти, виділені необхідні ресурси для їх здійснення... Реальні доходи населення не збільшуються. Частка витрат на продукти харчування в бюджеті сімей зростає" . Таким чином, в результаті формального підходу виконавчих органів частина соціально-вразливих верств населення не охоплена адресною соціальною допомогою.

У зв'язку з цим тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Республіки Казахстан буде Аскар Мамін. А члени уряду продовжуватимуть виконання своїх обов'язків до затвердження нового складу нового уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-