Макрон оголосив план боротьби з антисемітизмом

Макрон оголосив план боротьби з антисемітизмом

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон наголошує на необхідності посилення заходів із боротьби з антисемітизмом, рівень якого у країні значно зріс.

Про це французький лідер заявив напередодні на щорічній вечері Репрезентативного комітету єврейських організацій Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Не йдеться про внесення змін до Кримінального кодексу. Йдеться про уточнення повноважень поліції, місцевих органів влади, представників освітніх кіл, щоб надати їм ефективніші засоби боротьби з тим, що висловлює ненависть до Ізраїлю, євреїв», - заявив президент Франції.

Зокрема, за його словами, у травні буде внесений проект законодавства щодо боротьби із проявами ненависті в інтернеті, що має на меті і запобігання поширення антисіонізму у соціальних мережах.

Крім того, у Франції планують внести уточнення у термінологію, зокрема визнати антисіонізм формою антисемітизму.

Міністерству внутрішніх справ доручено вжити заходи із припинення діяльності трьох крайніх правих організацій у Франції, які пропагують антисемітизм.

Надзвичайний і Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур, який узяв участь у заході, заявив, що «ми солідарні з єврейською громадою країни у боротьбі проти поширення антисемітизму».

Читайте також: Макрон потерпає від скандалу навколо свого екс-радника

Як повідомлялося, 18 лютого, у день загальнонаціональної акції проти антисемітизму, на єврейському кладовищі в Ельзасі було осквернено більше 80 могил. На місце інциденту терміново прибув президент Франції Еммануель Макрон.

У багатьох містах Франції, включаючи Париж, пройшли масові акції проти антисемітизму та ксенофобії. У маніфестації у французькій столиці взяли участь члени уряду країни, два колишні президенти, представники інтелектуальних кіл, широких верств населення.

Нині у Франції розгортається загальнонаціональна соціальна кампанія, спрямована на боротьбу з антисемітизмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-