У США вважають, що Україна перебуває на передовій боротьби за світовий порядок

У США вважають, що Україна перебуває на передовій боротьби за світовий порядок

Укрінформ
Народ України опинився на передовій боротьби за світовий порядок, який сформувався після Другої світової війни.

Таку думку висловив голова Ради з питань світових справ Філадельфії Крейг Снайдер під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми всі знаємо, що світовий порядок, який утворився після Другої світової війни і символом якого є й наша організація, сьогодні переживає часи великих потрясінь. Дехто вважає, що, взагалі, він доживає останній час. На передовій цих сейсмічних сучасних подій опинився народ України», - зазначив Снайдер.

За його словами, ця роль - стояти на передовій історії - вже була реальністю для українців декілька разів протягом минулого століття.

«Україна була жертвою геноциду, Голодомору 1930-х, коли радянська держава у Москві цілеспрямовано заморила голодом мільйони людей. Жахливий злочин проти людяності, якому приділили так мало уваги у світі - і тоді, і навіть зараз», - зауважив голова Ради з питань світових справ Філадельфії.

Снайдер нагадав, що після завершення радянської доби Україна обрала демократичний шлях, а в останні роки стала державою, яка зазнала нападу, першої зовнішньої агресії такого типу у Європі після Другої світової війни.

Читайте також: США закликають Росію розблокувати Керченську протоку

«Ми часто повторювали: «Ніколи знову», - і ось ми й опинилися там, де ми є. Вірніше, Україна опинилася. У ситуації, коли вона бореться не лише за себе, а й за принцип самовизначення народів. Той, який є наріжним каменем американської зовнішньої політики з часів президента Вудро Вілсона, який запропонував бачення нашої країни як світової сили», - підсумував Снайдер.

У середу, 20 лютого, Рада з питань світових справ Філадельфії (World Affairs Council of Philadelphia) вручила Президентові України Петрові Порошенку відзнаку «Міжнародний державний діяч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-