Словацький експерт розкритикував позицію Меркель щодо

Словацький експерт розкритикував позицію Меркель щодо "Північного потоку-2"

Ексклюзив
Укрінформ
Словаччина твердо стоїть на позиції, що проект «Північний потік-2» є невигідним для Європи.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив президент Інституту суспільних проблем (Братислава) Григорій Месежніков.

«Для нас Україна – це стратегічний партнер, яка прагне вступити до Євросоюзу. Україна нас захищає, не даючи поширюватися російській агресії. Для нас важливий не лише економічний чинник (щодо ПП2 – ред.), але й сама реальність і особлива роль України у захисті від російської агресії», - відзначив словацький експерт.

Месежніков відзначив деяке здивування позицією та аргументацією канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо стратегії політики відносно Росії, про що німецький лідер заявила минулого тижня під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте також: “Газовий” консенсус ЄС змусить РФ та Німеччину шукати “креативні рішення” — Гармс

«Що стосується позицій у питанні продовження санкцій – тут все послідовно і неухильно. Але, водночас, прекрасно знаючи природу нинішнього російського керівництва, розуміючи всі ці гнилі засади посткомуністичної кремлівської політики, сучасну російську «великодержавність», постійну брехню і обман з боку Кремля своїх західних партнерів, ненадійність поведінки, окупацію чужих територій, тут позицію Меркель важко обґрунтувати, дати їй позитивну оцінку», - зауважив політолог.

При цьому він визнав, що серед багатьох представників нинішніх європейських політичних кіл канцлер Німеччини є прикладом принциповості в багатьох важливих питаннях політики у Європі.

«Але у російському питанні, напевно, вона перебуває під тиском та впливом німецького бізнесу», - вважає Месежніков, додавши, що “керівництву Росії вірити не можна. Сьогодні вони говорять одне, а завтра зроблять протилежно інше”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-