У Грузії планують заборонити прийом на держслужбу чоловіків, які не служили в армії

У Грузії планують заборонити прийом на держслужбу чоловіків, які не служили в армії

Укрінформ
Уряд Грузії підготував проект закону про заборону приймати на державну службу чоловіків, які не пройшли обов'язкову строкову військову службу.

Про це повідомляє Грузія Online.

"Уряд Грузії підготував проект закону про заборону приймати на державну службу чоловіків, які не пройшли обов'язкову строкову військову службу", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненій супровідній записці до законопроекту говориться, що дана ініціатива спрямована на "вдосконалення військового призову та військової мобілізації".

Читайте також: У Грузії вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Зі свого боку екс-міністр оборони Грузії Дімітрі Шашкін заявив журналістам, що прийняття такого закону не підвищить боєздатність грузинської армії.

"Це дуже погана ідея, тому що в Грузії в зв'язку з цим зросте безробіття. Якщо парламент затвердить законопроект, ці зміни ніяк не підвищать боєздатність армії, але великої шкоди буде завдано державним інститутам", - сказав Шашкін.

Читайте також: Росія намагається підірвати безпеку Чорноморського регіону - прем’єр Грузії

Колишній міністр також зазначив, що грузинський уряд у 2013 році заявляв про створення нечисленної професійної армії, але недавно через нездатність виконати поставлену мету відмовився від цієї військової доктрини і знову запровадив обов'язкову строкову військову службу та систему резерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-