Британські депутати закликали створити незалежний регулятор для сайтів соцмереж

Британські депутати закликали створити незалежний регулятор для сайтів соцмереж

Укрінформ
У спеціальній міжпартійній комісії нижньої палати парламенту Великої Британії вважають, що «епоха неадекватної саморегуляції має завершитися» і закликають створити незалежний регулятор соцмереж.

Про це заявив голова комісії консерватор Деміан Коллінз, повідомляє Financial Times.

«Нам потрібен радикальний зсув у балансі влади між платформами й людьми. Епоха неадекватною саморегуляції має добігти кінця», — заявив він.

Експерт підкреслив, що демократія країни під загрозою через цілеспрямовані дезінформаційні кампанії з неідентифікованих джерел, поширюваних через платформи соціальних мереж.

Депутати закликали якомога швидше створити незалежний регулятор для сайтів соціальних мереж, а також «етичний кодекс», аналогічний правилами британського медіа-регулятора Ofcom.

За такої структури соцмережі будуть зобов'язані ліквідувати джерела дезінформації і «шкідливого контенту», в іншому разі їх штрафуватимуть.

Читайте також: Глава Міноборони Британії: Росія – основна загроза безпеці Європи

Депутати також закликали уряд країни розпочати незалежне розслідування наслідків дезінформації та маніпулювання виборцями в ході попередніх голосувань, включно з загальними виборами 2017 року, референдумом по Brexit 2016 року і шотландським референдумом у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-