Уряд Венесуели не пустив у країну депутатів Європарламенту

Уряд Венесуели не пустив у країну депутатів Європарламенту

Укрінформ
Уряд Венесуели в неділю, 17 лютого, не пустив у країну делегацію Європарламенту.

Про це повідомляє DW.

"Нас висилають з Венесуели. У нас забрали паспорти", - заявив представник Європарламенту Естебан Гонсалес Понс. Депутат додав, що їм не повідомили причини заборони на в'їзд.

За інформацією учасника делегації, кілька членів Європейської народної партії мали намір зустрітися з тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо, який розкритикував ситуацію і назвав главу Венесуели Ніколаса Мадуро "узурпатором". Саме Мадуро підвищує ціну передачі влади", - підкреслив Гуайдо.

У свою чергу, глава МЗС Венесуели Хорхе Арреаса заявив, що депутатам за кілька днів до поїздки по дипломатичних каналах надіслали попередження про заборону в'їзду. Парламентаріїв зі "змовницькими мотивами" "настійно закликали утриматися від поїздки та уникнути провокацій", написав Арреаса у Twitter.

Читайте також: Гуайдо закликає до протестів по всій Венесуелі через недоправлену гумдопомогу

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни та склав присягу. Він заявив, що Мадуро, який у травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, та пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Уже понад 20 країн визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-