Хан сподівається на досягнення угоди між Сербією і Косово до кінця 2019

Хан сподівається на досягнення угоди між Сербією і Косово до кінця 2019

Укрінформ
Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган висловив сподівання, що компромісної угоди між Сербією і Косовом буде досягнуто до завершення мандата нинішньої Єврокомісії, термін дії якого спливає у 2019 році.

Про це він заявив напередодні під час виступу на панельній дискусії «Безпека у Південно-Східній Європі: два кроки вперед, один крок назад» у рамках Мюнхенського безпекового форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Думаю, що настав сприятливий момент для досягнення угоди між сторонами. Нам необхідно постаратися досягти угоди якомога швидше, до кінця мандата нинішньої Європейської комісії, оскільки після цього зміниться склад комісії і час буде втрачено», - зазначив 

Він закликав обидві сторони продовжити роботу над угодою, зазначивши, що близько 75% жителів регіону виступають за регіональне співрГан.обітництво, а підсумки діалогу між Белградом і Приштиною мають вирішальне значення для всього регіону Західних Балкан.

На панелі «Безпека у Південно-Східній Європі: два кроки вперед, один крок назад» виступили президент Сербії Олександр Вучич і президент частково визнаної Республіки Косово Хашим Тачи. Сербський президент наголосив, що Приштина не виконала своє зобов'язання — створення Об'єднання сербських громад. Також Вучич поскаржився на запровадження в листопаді минулого року 100-відсоткових митних тарифів на всі сербські товари і на створення 14 грудня Армії Косова. Сербський президент наголосив, що чекає від Приштини реальних кроків до порозуміння.

Читайте також: Прем'єр Косова вважає можливою угоду з Сербією, але без зміни кордонів

У свою чергу, Хашим Тачи заявив, що приємно здивований розумінням, досягнутим між Скоп'є й Афінами (угода про перейменування Македонії на Республіку Північна Македонія - ред.), і вважає його хорошим прикладом для діалогу між Приштиною і Белградом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-