Діалог із Приштиною зайшов у глухий кут – президент Сербії

Діалог із Приштиною зайшов у глухий кут – президент Сербії

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що питання відносин між Белградом та Приштиною дуже складне, а діалог між ними зайшов у "глухий кут".

Про це повідомляє RTS із посиланням на виступ сербського президента цієї суботи на панельній дискусії "Безпека у Південно-Східній Європі: два кроки вперед, один крок назад" у рамках Мюнхенського безпекового форуму.

За його словами, коли йдеться про відносини Белграда з Приштиною, "вагомим є те, що немає війни. Досягнутий мир і стабільність є результатом тривалих переговорів. Проте зараз діалог між Сербією та владою в Приштині зайшов у глухий кут, адже наша сторона виконала всі свої зобов’язання, чого не скажеш про Приштину", - наголосив Вучич.

Сербський президент підкреслив, що Приштина не виконала своє зобов’язання – створення Об’єднання сербських громад. Також Вучич поскаржився на введення у листопаді минулого року 100-відсоткових митних тарифів на всі сербські товари і на створення 14 грудня Армії Косова. Сербський президент наголосив, що очікує від Приштини реальних кроків до порозуміння.

Читайте також: Косово припиняє комунікацію з Тимчасовою місією ООН

Водночас президент частково визнаної Республіки Косово Хашим Тачі на тому ж Мюнхенському безпековому форумі у суботу заявив, що приємно вражений порозумінням, досягнутим між Скоп’є та Афінами і вважає його хорошим зразком для діалогу між Приштиною та Белградом.

Нагадаємо, що Косово проголосило в односторонньому порядку незалежність від Сербії в 2008 році, але досі не стало членом ООН, оскільки ряд країн світу не визнав суверенітету Приштини. В тому числі Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-