Косово припиняє комунікацію з Тимчасовою місією ООН

Косово припиняє комунікацію з Тимчасовою місією ООН

Укрінформ
Прем’єр-міністр частково визнаної держави Косово Рамуш Харадінай заявив, що Приштина припинила комунікацію з Тимчасовою місією ООН в Косові (UNMIK).

Про це повідомляє RTS із посиланням на заяву Харадіная в середу під час візиту до громади Вучітрн.

«Ми більше не комунікуємо з ними. Персонал UNMIK пише й надсилає листи до керівництва ООН, які не відображають правдивий стан речей. Напруга між Косовом і Сербією породжена війною, нанесенням збитків та великим болем, а також невирішеністю питання визнання. Доки Белград нас не визнає, нормально, що в наших з ним відносинах будуть проблеми», - вважає Харадінай.

Окрім цього він підкреслив, що ніяких корекцій кордону з Сербією не буде.

Читайте також: Прем'єр Косова вважає можливою угоду з Сербією, але без зміни кордонів

Така заява Харадіная з’явилася після того, як генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголосив, що основною проблемою у відносинах Белграда та Приштини є 100% мита на сербські товари, введені ще в листопаді косовською владою.

Крім того, президент Косова Хашим Тачі під час візиту до Нью-Йорка у вівторок заявив, що корегування кордону буде складовою остаточної угоди про нормалізацію відносин з Белградом.

Читайте також: Сербія назвала умови для продовження переговорів з Косово

Як відомо, місія UNMIK була заснована відповідно до Резолюції Ради безпеки ООН від 10 червня 1999 №1244 для створення тимчасової цивільної адміністрації на чолі з ООН, під керівництвом якої населення Косова могло б поступово почати користуватися існуючою автономією. З моменту проголошення Косовом незалежності її повноваження поступово скорочуються та переходять до Сил законності, правопорядку та жандармерії ЄС у Косові (місія EULEX).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-