Мей зазнала нової поразки у парламенті з угодою щодо Brexit

Мей зазнала нової поразки у парламенті з угодою щодо Brexit

Укрінформ
Палата громад британського парламенту не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу євроспільноти.

Про це інформує AFP.

“Голова уряду Британії Тереза Мей у четвер зазнала чергової поразки у парламенті щодо її угоди про Brexit, лише за 43 дні до того, як Британія має вийти з ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Лідер опозиції, лейборист Джеремі Корбін заявив, що поразка "показує, що не існує більшості для підтримки прем'єра у її стратегії щодо Brexit".

Первісна угода Мей була відхилена британськими депутатами минулого місяця, але пізніше парламентарі спрогнозували невелику більшість для її угоди, якщо уряд вирішить питання ірландського кордону.

Читайте також: Мей може влітку піти у відставку - The Sun

Проблема ірландського кордону полягає в тому, щоб уникнути запровадження “жорсткого” кордону між двома Ірландіями, але дехто побоюються, що це може залишити Британію у пастці торгівельних регулювань ЄС на невизначений час.

Лідери бізнесу та економісти попереджають про значну небезпеку, якщо не буде досягнуто жодної угоди, на момент коли Британія покине ЄС.

Як повідомлялося, Британія має вийти зі складу ЄС 29 березня цього року. 15 січня британські парламентарії не підтримали запропоновану прем'єром Терезою Мей угоду по Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-