Торгова війна: міністр фінансів США заявив про успішний діалог з Китаєм

Торгова війна: міністр фінансів США заявив про успішний діалог з Китаєм

Укрінформ
Переговори високого рівня між делегаціями США і Китаю в Пекіні в середу пройшли успішно, що дає надію уникнути нових загострень у торговельному протистоянні між двома найбільшими економіками світу.

Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін, який перебуває зараз у китайській столиці, повідомляє американське інформагентство Reuters.

"Поки що все добре", - відповів глава американського Мінфіну на запитання журналістів про те, як проходять зустрічі в Пекіні.

Водночас, американський міністр не уточнив, з ким саме він вів переговори.

Раніше Мнучін заявляв, що сподівається на "продуктивні" зустрічі в питаннях торгівлі.

Читайте також: Митна війна: Китай готує відповідь Трампу

Як повідомляв Укрінформ, дві найбільші економіки світу США і Китай мають суперечку. Вашингтон, зокрема, звинуватив китайців у крадіжках американських технологій та почав запроваджувати підвищені митні тарифи на китайські товари. Пекін відповів підвищенням мита зі свого боку. "Торговельні війни" викликали хвилювання на світових ринках.

Для уникнення напруженості сторони домовилися про перемир'я до 2 березня, після чого тарифи знову можуть підвищитися, якщо не буде досягнуто мирової угоди. З цією метою делегація США перебуває зараз у Пекіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-