Nord Stream 2 має працювати за правилами ЄС – погоджене рішення ЄП

Nord Stream 2 має працювати за правилами ЄС – погоджене рішення ЄП

Укрінформ
Газопровід «Північний потік-2», а також усі ГТС із третіх країн, які заходять на територію Євросоюзу, мають працювати за законодавством та правилами Спільноти.

Такого рішення у рамках законодавчої процедури щодо внесення змін до відповідної газової директиви узгодили Європарламент і Рада ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Багато хто хотів, щоб ці переговори зазнали невдачі, без цієї домовленості, і щоб правила ЄС не застосовувалися до газопроводів із країн, які не є членами ЄС. Але за сьогоднішньою домовленістю усі майбутні трубопроводи з країн, які не є членами ЄС, включаючи «Північний потік-2», муситимуть дотримуватися правил ЄС», - заявив європарламентарій Єжі Бузек.

Зокрема, йдеться про норми енергетичного законодавства ЄС, які спрямовані на уникнення монопольного становища на ринку газу одного із постачальників, доступу до ГТС третіх компаній.

Читайте також: Для Києва важливе спільне рішення Євросоюзу щодо Nord Stream 2 — МЗС

Далі за процедурою досягнуті домовленості має затвердити комітет ЄП з питань промисловості, досліджень та енергетики. Після цього на пленарній сесії має бути проголосована відповідна законодавча резолюція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-