Польща і США виступають проти “Північного потоку-2”

Польща і США виступають проти “Північного потоку-2”

Укрінформ
Варшава і Вашингтон виступають проти реалізації проекту “Північний потік-2”, який загрожує безпеці континенту.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві заявили глава МЗС Польщі Яцек Чапутович і держсекретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми стоїмо на позиції, що проект “Північний потік-2” шкодить енергетичній безпеці Європи. Ми вважаємо це невдалим і навіть шкідливим проектом для енергетичної безпеки континенту ”, - заявив Чапутович.

Він зазначив, що в цьому питанні як Польща так і США підтримують “проєвропейську позицію”, яку в питанні проекту “Північний потік-2” представляє Єврокомісія. На його переконання, ті, хто виступає проти ініціативи Єврокомісії щодо цього проекту, діють всупереч інтересам ЄС.

Чапутович також повідомив, що обидві країни засуджують агресивні дії Росії, особливо щодо України. У цьому контексті він назвав “неприйнятними” дії Росії в Азовському морі, а утримання Кремлем захоплених у Керченській протоці українських моряків “необґрунтованим”.

Читайте також: Росія має почати діяти, якщо вона справді прагне деескалації - Єльченко

У свою чергу Помпео підтвердив, що США виступають проти “Північного потоку-2”.

“Це зміцнило б російську перевагу і поставило б європейські країни у залежність від російських поставок”, - заявив держсекретар США.

Він назвав американсько-польські відносини дуже добрими, звертаючи особливу увагу на співпрацю у сфері безпеки та енергетики. Помпео зауважив, що Варшава хоче імпортувати американські нафту і газ, аби стати незалежною в енергетичному плані від РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-