Трамп допустив продовження

Трамп допустив продовження "дедлайну" для досягнення угоди з Китаєм

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп заявив про можливість продовжити термін для переговорів з китайською стороною та не піднімати одразу тарифи на товари з Китаю для досягнення мирової угоди в торговельному протистоянні.

Про це повідомило в вівторок американське інформагентство АР.

"Президент Дональд Трамп заявив у вівторок, що він може продовжити дедлайн по торговельних переговорах з Китаєм, який добігає кінця 2 березня, якщо дві країни наблизяться до укладення угоди", - наголошується в публікації.

Читайте також: Помпео закликає Східну Європу відмовитися від товарів Huawei

Відповідно до умов перемир'я, американська сторона призупинила підвищення мита на імпорт китайських товарів на суму $200 млрд до 2 березня, назвавши цю дату "жорстким дедлайном".

Зараз переговірники з боку США й Китаю намагаються домовитися по основній угоді. У понеділок американська делегація прибула для цього в Пекін. У четвер має відбутися зустріч сторін на рівні міністрів. Остаточне ухвалення угоди передбачається на рівні президентів, однак дата можливої зустрічі поки що не узгоджена.

Читайте також: Росія і Китай розробляють лазери, здатні знищувати супутники США - Пентагон

Нагадаємо: дві найбільші економіки світу – США і Китай зав'язли в суперечці. Вашингтон звинувачує китайців, що вони крадуть американські технології та примушують американські компанії ділитися розробками в обмін на доступ на китайський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-